VÅR NÄRING SLUTER CIRKELN

 I en cirkulär odling växer plantorna i den näring som Bonbio själva producerar från
regionalt matavfall. Näringen kan användas till hydroponisk och traditionell odling,
både av hemmaodlaren och proffser.

HÄR ÄR VÅR VÄXTNÄRING

Här är den – vår återvunna näring!

Bonbios växtnäring är klar att användas för kommersiellt bruk. Håll utkik efter mer information om aktuella återförsäljare.

Utveckling fortsätter för att göra växtnäringen tillgänglig i butik för alla.

Pojke med påse med matavfall

Pojke med påse med matavfall

CIRKULÄRT TILLVERKAD

Bonbios växtnäring är återvunnen från matavfall och annat organiskt avfall. Matavfallet tas emot på en biogasanläggning i Helsingborg, som drivs av Bonbios systerbolag Biond.

Efter att biogasen utvunnits tar Bonbio tillvara på den näringsrika restprodukt som blir över i processen och förädlar den till en luktfri och flytande organisk växtnäring.

Under åren har vi testat oss fram till den optimala produkten för våra hydroponiska odlingar, vilket gör att Bonbio idag kan odla i ett helt cirkulärt kretslopp.

GER FRISKA OCH VÄLMÅENDE VÄXTER

Näringen har en naturligt bra balans med alla makro- och mikronäringsämnen som behövs för att få friska och välmående plantor med en bra tillväxt. Den är dryg nog att hitta en självklar plats på hyllan bland existerande produkter.

Odlar du inte hydroponiskt, ingen fara! Bonbios växtnäring fungerar lika bra hos dig med prydnadsväxter eller en liten täppa med grönsaker som vill kunna njuta av hemodlat.

Leafy greens