VÅR NÄRING SLUTER CIRKELN

I vår cirkulära odling växer plantorna i den näring som vi själva producerar från regionalt matavfall. Näringen kan användas till hydroponisk och traditionell odling, både av hemmaodlaren och proffset.

HÄR ÄR VÅR VÄXTNÄRING

Här är den - vår återvunna näring!

Nu är den klar att användas för kommersiellt bruk. Vi använder den själva inom Bonbio för att odla våra egna bladgrönsaker.

Utveckling fortsätter för att göra växtnäringen tillgänglig i butik för alla – så håll utkik! 

Pojke med påse med matavfall

Pojke med påse med matavfall

CIRKULÄRT TILLVERKAD

Bonbios växtnäring är återvunnen från matavfall och annat organiskt avfall. Matavfallet tas emot på en biogasanläggning i Helsingborg, som drivs av Bonbios systerbolag Biond.

Efter att biogasen utvunnits tar Bonbio tillvara på den näringsrika restprodukt som blir över i processen och förädlar den till en luktfri och flytande organisk växtnäring.

Under åren har vi testat oss fram till den optimala produkten för våra hydroponiska odlingar, vilket gör att Bonbio idag kan odla i ett helt cirkulärt kretslopp.

GER FRISKA OCH VÄLMÅENDE VÄXTER

Näringen har en naturligt bra balans med alla makro- och mikronäringsämnen som behövs för att få friska och välmående plantor med en bra tillväxt. Den är dryg nog att hitta en självklar plats på hyllan bland existerande produkter.

Odlar du inte hydroponiskt, ingen fara! Bonbios växtnäring fungerar lika bra hos dig med prydnadsväxter eller en liten täppa med grönsaker som vill kunna njuta av hemodlat.

Leafy greens